
Sastojci:
2 kašike čaja Chai Lemon Chai
400 ml vode
1 kašika meda
sok od ½ limuna
kockice leda
kriške limuna i grančica mente za dekor
Priprema:
Čaj preliti ključalom vodom i ostaviti 6 minuta.
Procijediti i zasladiti medom dok je još topao.
Ostaviti da se ohladi, dodati led i sok od limuna.
Poslužiti u staklenoj čaši uz dekoraciju od mente i limuna.
👉 Savršeno osvježenje za ljetne dane.

Sastojci:
400 ml pavlake za šlag
100 ml mlijeka
3 kašike čaja Chai Lemon Chai
80 g šećera
6 g želatina
ribana korica limuna
Priprema:
Čaj preliti mlijekom i pavlakom, kratko zagrijati (ne kuhati) i ostaviti 10 minuta. Procijediti.
Dodati šećer i zagrijati do vrenja.
Umiješati želatin (prethodno natopljen u vodi).
Sipati u kalupe i hladiti najmanje 4 sata.
Poslužiti sa ribanom limunovom koricom i laganim preljevom od ananasa.
👉 Iznenadi goste egzotičnim desertom s notom orijenta.

Sastojci:
200 g arborio riže
600 ml procijeđenog čaja Chai Lemon Chai (jakog, duže infuziranog)
1 crveni luk (sitno sjeckan)
1 tikvica i 1 mrkva (kockice)
maslinovo ulje
50 g parmezana
so i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju izdinstati luk i povrće.
Dodati rižu i kratko propržiti.
Postepeno dolijevati vruć čaj Chai Lemon Chai umjesto temeljca, uz stalno miješanje.
Kuhati dok riža ne omekša i postane kremasta.
Na kraju dodati parmezan, so i biber.
👉 Savršeno ide uz čašu toplog čaja za mirnu večeru.