
Sastojci:
2 kašičice čaja Kandirani Badem
200 ml mlijeka (kravlje ili biljno)
1 kašičica meda ili agavinog sirupa
prstohvat mljevenog cimeta za posip
Priprema:
Čaj preliti sa 150 ml ključale vode i ostaviti 4 minute da se infuzira.
U međuvremenu zagrij mlijeko i napravi pjenu (ručnim mikserom ili spenjačem).
Procijedi čaj, ulij u šolju i dodaj med.
Na vrh stavi pjenasto mlijeko i pospi cimetom.
👉 Savršeno ide uz popodnevni čajni ritual.

Sastojci:
200 g brašna
100 g maslaca
80 g smeđeg šećera
1 jaje
2 kašike mljevenog čaja Kandirani Badem (fino samljevenog u blenderu)
½ kašičice praška za pecivo
šaka sjeckanih badema
Priprema:
Maslac i šećer umutiti u pjenastu smjesu, dodati jaje.
Umiješati brašno, prašak za pecivo i mljeveni čaj.
Dodati sjeckane bademe i oblikovati male kekse.
Peći 12–15 min na 180°C dok ne porumene.
👉 Iznenadi goste neobičnom kombinacijom čaja i kolačića.

Sastojci:
200 ml jakog čaja Kandirani Badem (2 kašičice na 200 ml vode)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašičica senfa
2 čena bijelog luka (sitno sjeckana)
so i biber po ukusu
500 g pilećih fileta
Priprema:
Skuhaj čaj i ostavi da se ohladi.
Pomiješaj sve sastojke u zdjeli i dodaj pileće filete.
Ostaviti da se marinira barem 2 sata (idealno preko noći).
Ispeći na roštilju ili tavi dok meso ne dobije zlatnu boju.
👉 Savršeno ide uz laganu zimsku salatu i čašu toplog čaja.
👉 Kupi kandirani badem!